Начало           Свържете се с нас     


ТворчествоСподелете във ФБ

Намерете ни във ФБ
Премиери

Премиера на "СLAMOR CONCOMITANS" от Веселин Андреев в Радио Варна

Премиера на стихосбирката "CLAMOR CONCOMITANS" от Веселин Андреев се състоя в Концертното студио на Радио Варна в деня на музиката и на поезията 1 октомври.

Книгата представи литературният критик Десислава Неделчева. Слайдшоу на книжното тяло и на нови картини от художничката Мая Манолова съпътстваше говоренето за творбите и за автора, ученици и приятели поздравиха с класическа музика, с чаровни песни и сърдечни думи излизането от творческа анонимност на любимия учител и верен приятел. Първата - засега - стихосбирка на Веселин Андреев е поредната книга от лектор на Варненската литературна школа, издадена със съдействието на Община Варна.


Проф. Никола Георгиев от Софийския университет „Свети Климент Охридски" за стихосбирката "CLAMOR CONCOMITANS" от Веселин Андреев: учител по Български език и литература в СОУ „Свети Климент Охридски", Варна.

Това е откъс от личната кореспонденция между двамата.

Оценката за книгата се публикува със съгласието на Професора: Само моля сложете уговорката, че съм го писал, като и през ум не ми е минавало, че ... може да стигне до печат.


А тя е наслада за ръката (каква хартия!), за окото (какви илюстрации!) и така много за духа.

Много е радостно, че в сравнение с другите книги тя е по-different (за да използвам остроумното Ви словосъчетание). Отличава се и със своя общоевропейски обхват.

Книгата Ви е същинска вавилония, но за разлика от библейската („Вавилон" буквално значи бъркотия), владее я и я води единен дух - нищо, и дори по-добре, че и той е раздвоен.

Особено приятни за читателя и любопитни за литературоведа са „срещите" с поети - от Блок до Буковски. В добрия дух на днешното време стихосбирката Ви е с високо равнище на интелектуалност и литературност.

Латинското название на книгата е дързост, за която интелигентните хора ще Ви поздравят.

Стихосбирка се съпровожда с обяснителен речник - доживяхме го и добре че го доживяхме.Към началото на страницата

© 2008-2019, Варненска литературна школа за ученици - Всички права запазени Сайтът е изграден от BGpro.com