Начало           Свържете се с нас     


ТворчествоСподелете във ФБ

Намерете ни във ФБ
Наградени творби

3. място за отделна творба от "Рождественски маратон за доброто 2010"

Не прави на другите това, което не искаш да ти се случи
от Станислав Димитров Стайков - VІ в клас
СОУ ”Л.Каравелов”

С моят любим братовчед Дамянчо сме като братя. Той живее в друг град.

Аз чакам с нетърпение времето да ми дойде на гости във Варна. Безкрайно съм щастлив когато това се случи, защото двамата много се забавляваме и играем на различни игри.

Дамян е със седем години по-малък от мен. Понякога ми омръзва да се съобразявам с възрастта му и започвам да се закачам с него и да го дразня. Той обаче не разбира моите шеги и плачейки ми отвръща по начина, по който съм постъпил с него.

Тогава аз се ядосвам, нали съм батко, и се скарваме. Разплакани търсим майките си за помощ, но вместо това виждаме мъка в очите им. Нашите постъпки много ги огорчават.

В такъв момент най-тъжна е баба. Тя ни обича много и със сълзи на очи ни показва нашите грешки. Нейната мъдрост и съвети ни сочат правилният път към всеки човек. Баба ни припомни „Божиите повели” и ни разказа за тази, в която се казва „не прави на другите това, което не искаш да ти се случи”. Слушайки я ние осъзнахме грешките си.

„Божиите повели” са неизчерпаем източник на мъдрост и духовна сила. Когато си спомням за тях пречиствам душата си, отърсвам се от злото в себе си, за да стана по-добър и не наранявам близките си.Към началото на страницата

© 2008-2019, Варненска литературна школа за ученици - Всички права запазени Сайтът е изграден от BGpro.com