Начало           Свържете се с нас     


ТворчествоСподелете във ФБ

Намерете ни във ФБ
Номинирани творби

Възкресенски маратон за доброто 2011

Трета седмица

Бог е в мен
Жанет Маринова, VIII СОУПЧЕ "Ал. Сергеевич Пушкин" - VA клас

Няма ден, в който ние хората да не споменаваме името Господне. Това го правим, защото смятаме, че Господ го има, че той е всемогъщ, че може да ни помогне в трудни моменти от нашия живот. Но знаете ли, в моя не много дълъг живот, разбрах, че Господ съм аз, че Господ живее в мен.

Когато се сблъсквам с някаква трудност, или когато трябва да решавам труден момент, тогава се сещам за Бог и споменавам името му. Но не Господ е този който ми помага, а силата на моя характер, моята упоритост и моето желание, да разреша даден проблем. Аз съм тази, която трябва да преодолея трудностите. Аз съм тази, която със силата на своя характер, със своите знания и умения, трябва да постигна целите си. Например: когато имам контролно по математика, колкото и да викам, и да споменавам името на Господ, той няма да слезе от небето и да ми реши задачите, а трябва сама да положа усилия, да науча правилата за решаване на задачите, да се упражнявам така, че да постигна своята цел – отлична оценка.

Затова смятам, че не трябва да се споменава напразно името на Господ, а човек трябва сам да преодолява трудностите, защото Бог е във всеки един от нас.Към началото на страницата

© 2008-2019, Варненска литературна школа за ученици - Всички права запазени Сайтът е изграден от BGpro.com