Начало           Свържете се с нас     


ТворчествоСподелете във ФБ

Намерете ни във ФБ
Номинирани творби

Възкресенски маратон за доброто 2011

Шеста седмица

Eдно злобно куче

Благовест Вълчев - 6. клас в СОУ "Любен Каравелов"

През един летен ден отново бях излязъл да играя. Всеки ден минавах по един и същ път, а по този път се разхождаше едно злобно куче. То постоянно ме лаеше, като минавах от там.

Един път случайно бях спрял до него, защото трябваше да изчакам приятелите ми. То ме лаеше, но аз отново не му обърнах внимание. В един момент животното тръгна към мен озлобено. Помислих си, че ще ме захапе, но спря точно до мен. Аз толокова се уплаших, че веднага взех камък и го ударих силно в главата. То падна. Приближих се до него да видя какво е състоянието му. Оказа се, че ударът не е бил достатъчно силен. Успокоих се, но в този момент кучето излая толкова силно, че се уплаших много. Инстиктът ми подсказваше едно, а сърцето ми друго. Послушах инстинкта си, взех колкото се може повече камъни и го целих до като не свършиха, този път вече наистина, се случе най-лошото.

Почаках малко и приятелите ми дойдаха. Отидахме на стадиона да играем футбол. Един от противниците ми ме уцели много силно в ръката.

Когато се прибрах се оказа, че ръката ми е счупена. Тогава осъзнах, че това не е случайно накъзание от Бог, защото съм отнел един живот и на мен ми бе причинена болка, за да осъзная лошата си постъпка. В съзнаноето ми зазвуча " Не убивай"! Страданието, което изпитвах в момента, не беше от счупената ръка. Почувствах болка и мъка в съецето си.

Тази случка се е запечатала като на филмова лента. Бих искал да върна времето назад, но уви !...

Отсега бих искал да живея съобразно Божията повеля "Не убивай ! ".Към началото на страницата

© 2008-2019, Варненска литературна школа за ученици - Всички права запазени Сайтът е изграден от BGpro.com