Начало           Свържете се с нас     


ТворчествоСподелете във ФБ

Намерете ни във ФБ
Номинирани творби

Възкресенски маратон за доброто 2011

Дванадесета седмица

Грозната постъпка

Мирела Ивайлова Шидерова
5. клас в СОУПЧЕ „Александър Сергеевич Пушкин”, гр.Варна

Беше летен ден. Навън не се показваше никой, защото слънцето печеше много силно. Беше ми скучно и реших да отида до моята приятелка, която живее чак след две спирки от нашата къща.

Вървях, вървях, но вече не си усещах тялото! Лицето ми блестеше, капчици пот се стичаха по мен, но смело продължавах напред.

Дочух тих глас… Щом се обърнах, видях една стара жена с две тежки туби вода да се изкачва по баира. Направих се, че не я виждам и я подминах. Изведнъж усетих болка, сърцето ми се разтупка!... Старата жена се строполяса по големия баир! Не знаех какво да правя и побягнах настрани!

Вечерта се прибрах и пуснах телевизора. По новините казаха да не се излиза при тези високи градуси. След минута съобщиха, че са приели в болница стара жена, паднала по баира. Ето, че това беше онази жена, на която не помогнах, а беше пред очите ми! Започнах да плача безутешно! Веднага отидох при родителите ми и с наведена глава им съобщих за постъпката ми...

На другия ден решихме да отидем до болницата при жената и да й се извиня!

Тази моя постъпка ми даде много важен урок, който винаги, ще спазвам и помня- „Не прави на другия това, което не искаш да правят на теб”!Към началото на страницата

© 2008-2019, Варненска литературна школа за ученици - Всички права запазени Сайтът е изграден от BGpro.com